Zarządzanie ceną i dystrybucją

Lokalizacja: Airport Hotel Okęcie****, 17 Stycznia 24, Warszawa
Cena: 899 zł netto / osobę (+23% VAT)
Cena dla prenumeratorów Hotelarza: 799 zł netto / osobę (+23% VAT)





  • Zasady polityki cenowej w internecie 
  • Pakietowanie – wakacje, targi, konferencje, kongresy, imprezy sportowe
  • Ceny korporacyjne vs polityka cenowa w portalach rezerwacyjnych OTA vs Wholesalers

 

HARMONOGRAM SZKOLENIA:

9:00 - 9:30 - Rejestracja

9.30 - 9.45 - Wprowadzenie

9.45 – 11.00 - Cennik w hotelu:

- Historia czy teraźniejszość?

- Konieczność czy potrzeba?

Czynniki, które należy wziąć pod uwagę ustalając cenę publikowaną za pokój oraz pakiet usług.

11.00-11.15         Przerwa kawowa

11.15-12.30         Relacja: Cena – Kupujący – Termin pobytu

Optymalizacja czy kanibalizacja sprzedaży hotelu

-  Cena w sprzedaży bezpośredniej

-  Cena dla pośrednika

-  Cena dla hurtownika

Rodzaje oraz struktura cen z uwzględnieniem:  rabatu, marży,  warunków sprzedaży oraz  możliwych efektów: pozytywnych i negatywnych.

12.30-13.30         Lunch

13.30-16.00         Ćwiczenia, praktyczne przykłady, zarządzanie ceną (wartość, dostępność kanał sprzedaży) budowanie pakietów, rozwiązywanie problemów (przykłady)

 

Dzięki udziałowi w tym merytorycznym warsztacie zdobędziecie unikalne umiejętności i poznasz metody stosowane przez liderów rynku. 

TYLKO U NAS znajdziesz konkretne rozwiązania i otrzymasz odpowiedzi na nurtujące Cię pytania.


Szkolenie szczególnie polecane:




Polskie Wydawnictwa Specjalistyczne ProMedia Sp. z o.o.

ul. Paca 37, 04-386 Warszawa
tel.: +48 22 333 80 00
mail: biuro@pws-promedia.pl


Polityka prywatności

© 2020 by ProMedia
 
NEWSLETTER

Jeśli chcesz otrzymywać informacje dotyczące nowych szkoleń Akademii Hotelarza, a także najważniejsze informacje dotyczące rynku hotelowego, zapisz się na bezpłatny newsletter.



Back to Top