Dzięki udziałowi w szkoleniu podniesiesz swoje kompetencje z zakresu stosowania zasad zarządzania przychodami, maksymalizacji rentowności i obliczania wskaźników operacyjnych w restauracji. Kurs koncentruje się na sposobach zarządzania ceną, czasem i przestrzenią, aby maksymalizować przychody na jedno dostępne miejsce w restauracji. Omówimy także zagadnienia związane z optymalizacją zamówień, zatrudnienia i innych kosztów zmiennych.
HARMONOGRAM SZKOLENIA
9:00 – 9:30 – Rejestracja
9:30 – 12:30 – Część I
· Najważniejsze wskaźniki w restauracji
· food cost i average check. Jak i po co należy je liczyć
· rachunek zysków i strat w gastronomii
· efektywne projektowanie menu restauracji w zależności od typu obiektu
12:30 – 13:30
13:30 – 16:30 – Część II
· metody kontroli nadużyć w restauracji
· negocjacje z dostawcami i weryfikacja zamówień
· usługi dodatkowe, czyli jak podwyższyć przychody nie zwiększając znacząco kosztów
Andrzej Przeniosło
Dyrektor generalny, Hotel Nosselia
|