Menu engineering i optymalizacja kosztów w gastronomii hotelowej

Lokalizacja: Warszawa, Courtyard by Marriott Warsaw Airport ul. Żwirki i Wigury 1
Cena: 990 zł netto / osobę (+23% VAT)
Cena dla prenumeratorów Hotelarza: 890 zł netto / osobę (+23% VAT)





Dzięki udziałowi w szkoleniu podniesiesz swoje kompetencje z zakresu stosowania zasad zarządzania przychodami, maksymalizacji rentowności i obliczania wskaźników operacyjnych w restauracji. Kurs koncentruje się na sposobach zarządzania ceną, czasem i przestrzenią, aby maksymalizować przychody na jedno dostępne miejsce w restauracji. Omówimy także zagadnienia związane z optymalizacją zamówień, zatrudnienia i innych kosztów zmiennych.

HARMONOGRAM SZKOLENIA

9:00 – 9:30 – Rejestracja

9:30 – 12:30 – Część I

·  Najważniejsze wskaźniki w restauracji

·  food cost i average check. Jak i po co należy je liczyć

·  rachunek zysków i strat w gastronomii

·  efektywne projektowanie menu restauracji w zależności od typu obiektu

12:30 – 13:30

13:30 – 16:30 – Część II

·  metody kontroli nadużyć w restauracji

·  negocjacje z dostawcami i weryfikacja zamówień

·  usługi dodatkowe, czyli jak podwyższyć przychody nie zwiększając znacząco kosztów


Szkolenie szczególnie polecane:

Ekspert:

Andrzej Przenioslo
Andrzej Przeniosło
Dyrektor generalny, Hotel Nosselia



Polskie Wydawnictwa Specjalistyczne ProMedia Sp. z o.o.

ul. Paca 37, 04-386 Warszawa
tel.: +48 22 333 80 00
mail: biuro@pws-promedia.pl


Polityka prywatności

© 2020 by ProMedia
 
NEWSLETTER

Jeśli chcesz otrzymywać informacje dotyczące nowych szkoleń Akademii Hotelarza, a także najważniejsze informacje dotyczące rynku hotelowego, zapisz się na bezpłatny newsletter.



Back to Top