Efektywne zarządzanie hotelową restauracją

Lokalizacja: Airport Hotel Okęcie, ul. Komitetu Obrony Robotników 24 (dawniej ul. 17 Stycznia)
Cena: 1349 zł netto (+23% VAT)
Cena dla prenumeratorów Hotelarza i członków IGHP: 1249 zł netto (+23% VAT)





Restauracja hotelowa nie musi świecić pustkami, ale może być ważnym elementem pracującym na przychody hotelu. Przedstawimy przykłady i omówimy punkt po punkcie jak sprawić, by hotelowa restauracja zaczęła cieszyć się popularnością wśród gości hotelowych, a także gości z zewnątrz. Zaprezentujemy sprawdzone metody dzięki którym goście będą chętniej korzystać z restauracji, a także uda się ograniczyć nadużycia, uszczelnić system zamówień, a w konsekwencji zarobić więcej.

HARMONOGRAM SZKOLENIA:

9:00 – 9:30 – Rejestracja
9:10 – 9:30 – Śniadanie dla uczestników
9:30 – 12:30 – Część I

  • Najważniejsze wskaźniki działalności gastronomicznej
  • Metody ustalania cen dań
  • Mierzenie i analiza food cost i beverage cost
  • Analiza sprzedaży karty menu wg. marży i popytu
  • Budżetu gastronomii hotelowej wg. USALI

12:30 – 13:30 – Lunch/Natworking
13:30 – 16:00 – Część II

  • Jak zbudować budżet restauracji nie hotelowej.
  • Nadużycia w gastronomii
  • Optymalizacja kosztów
  • Praktyczne metody kontroli personelu
  • Programy motywacyjne dla pracowników

16:00 – 16:30 – Sesja pytań i odpowiedzi

 

Ekspert:

Andrzej Przenioslo
Andrzej Przeniosło
Dyrektor generalny, Hotel Nosselia



Polskie Wydawnictwa Specjalistyczne ProMedia Sp. z o.o.

ul. Paca 37, 04-386 Warszawa
tel.: +48 22 333 80 00
mail: biuro@pws-promedia.pl


Polityka prywatności

© 2017 by ProMedia
 
NEWSLETTER

Jeśli chcesz otrzymywać informacje dotyczące nowych szkoleń Akademii Hotelarza, a także najważniejsze informacje dotyczące rynku hotelowego, zapisz się na bezpłatny newsletter.



Back to Top