Dzięki udziałowi w szkoleniu podniesiesz swoje kompetencje z zakresu stosowania zasad zarządzania przychodami, maksymalizacji rentowności i obliczania wskaźników operacyjnych w restauracji. Kurs koncentruje się na sposobach zarządzania cena, czasem i przestrzenią, aby maksymalizować przychody na jedno dostępne miejsce w restauracji.
HARMONOGRAM SZKOLENIA:
9:00 - 9:30 - rejestracja uczestników
9:30 - 10:30 - Najważniejsze wskaźniki w restauracji
10:30 - 11:30 - Food cost i average check. Jak i po co należy je liczyć
11:30 - 11:45 - przerwa kawowa
11:45 - 12:30 - Rachunek zysków i strat w gastronomii
12:30 - 13:30 - lunch
13:30 - 14:30 - Efektywne projektowanie menu restauracji w zależności od typu obiektu
14:40 - 15:30 - Usługi dodatkowe, czyli jak podwyższyć przychody nie zwiększając znacząco kosztów
15:30 - 15:45 - przerwa kawowa
15:45 - 16-45 - Marketing restauracji, czyli co zrobić, aby goście hotelowi zostali w obiekcie, a restauracja przyciągała także klientów z zewnątrz?
Szkolenie szczególnie rekomendowane: właścicielom i dyrektorom generalnym hoteli, szefom F&B, szefom kuchni