Co zrobić by hotelowa restauracja nie była tylko pozycją generującą koszty, ale zaczęła również na siebie zarabiać? Co zrobić by goście chętniej zostawali w naszej restauracji i jak zapewnić sobie kontrolę nad surowcem w kuchni.
HARMONOGRAM SZKOLENIA:
9:00 - 9:30 - Rejestracja uczestników
9:30 - 12:30 - Sesja przedpołudniowa:
- Menu engeneering – zasady ustalania cen w gastronomii
- Procedury operacyjne
- Kontrola kosztów
- Metody maksymalizacji zysku w gastronomii hotelowej
12:30 - 13:30 – Lunch
13:30 - 16:00 - Sesja popołudniowa:
- Zasady negocjacji z dostawcami i kontrola warunków współpracy
- Skuteczne szkolenie i premiowanie personelu w restauracji
- Promocja i sprzedaż usług gastronomicznych
16:00 - 16:30 - Pytania i odpowiedzi
Andrzej Przeniosło
Dyrektor generalny, Hotel Nosselia
|