Bez kompetentnych i profesjonalnych pracowników żaden, nawet najlepiej zaprojektowany i położony hotel, nie ma szans na odniesienie sukcesu. W dzisiejszych czasach coraz trudniej jednak o zrekrutowanie, wyszkolenie, a wreszcie utrzymanie kompetentnego zespołu. Dowiedz się od najlepszych, jakie rozwiązania stosują sieci hotelowe, jak najefektywniej motywować i premiować pracowników, wreszcie jak dobierać kompetencje pracowników do poszczególnych działów hotelu.
HARMONOGRAM:
9:00 – 9:30 – Rejestracja uczestników
9:30 – 12:30 – Część I
- organizacja pracy hotelu a struktura zatrudnienia
- optymalizacja kosztów zatrudniania
- zarządzanie pracą działów hotelowych i gastronomicznych
12:30 – 13:30 – Lunch
13:30 – 16:30 – Część II
- harmonogramy czasu pracy - układanie grafików pracowników poszczególnych pionów hotelu
- efektywne motywowanie i premiowanie zespołu
- skuteczne delegowanie i systemy raportowania
Elżbieta Nitsze
Prezes Zarządu / Dyrektor Generalny Belvedere Gourment Group; Dyrektor Regionalny Izby Gospodarczej Hotelarstwa Polskiego na Mazowsze
|